Bestellijst

Bestellijst

Cursus Perzisch-Farsi Beginners 1

Cursuscode: 6680

In deze cursus leren we lezen en schrijven in het Perzisch. Ook besteden we aandacht aan grammatica en conversatie. Perzisch is verwant aan de (meeste) Europese talen en relatief een makkelijke taal.

Perzisch wordt in het Perso-Arabisch schrift geschreven (Behalve het Tadzjieks dat in een cyrillisch alfabeet wordt geschreven). Dit lijkt op het Arabisch schrift maar heeft enkele opmerkelijke verschillen. Vroeger werd het Ottomaans Turks in een soortgelijk schrift geschreven, en daarom is het belangrijk voor het bestuderen van historische literatuur van het Turks. Andere hedendaagse talen die dit alfabet gebruiken zijn, bijvoorbeeld, het Koerdisch, Urdu, Oeigoers, enz. Het leren van dit alfabet kost enige tijd (rond drie weken). Daarentegen is de Perzische grammatica vrij simpel en kun je al in de eerste week enige zinnen maken. Na drie cursussen kun je al behoorlijk Perzisch spreken en schrijven. In deze cursus oefenen we ook met simpele conversaties.
In deze cursus gebruiken we ook transliteraties (in het Latijnse schrift) om de uitspraak makkelijker te maken. De instructies in deze cursus worden zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven, wanneer er behoefte aan is.

• Boek: Farzad, N. (2010). Complete Modern Persian (Farsi) Beginner to Intermediate Course: Learn to read, write, speak and understand a new language. (London, UK: John Murray Press). ISBN 9781444102307, € 37,-  
 
Het Volgende boek is niet verplicht maar bruikbaar:

Een Perzische grammmatica, Ter Haar,  J.G.J.  (2008), Uitgeverij Bulaaq) ISBN 9789054600275 (Andere edities zijn ook bruikbaar)

In deze cursus gebruiken we ook transliteratie in het Latijnse schrift om het leveren en uitspreken van de Perzische woorden makkelijker te maken.

Naast de aan te schaffen boeken wordt er materiaal aangeboden door de docent.

Dinsdag 21 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 245,00
Dhr. Dr. B (Babak) Rezvani
Boek: Complete Modern Persian (Farsi) Beginner to Intermediate Course: Learn to read, write, speak and understand a new language (2010). N. Farzad (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
Dr. B (Babak) Rezvani