Bestellijst

Bestellijst

Roemeens

Het Roemeens (in de taal zelf: limba română, of română) is een Romaanse taal die gesproken wordt in Roemenië, Moldavië en Vojvodina. Het Roemeens is de belangrijkste vertegenwoordiger van het Balkanromaans, dat verder de talen van verschillende groepen Vlachen op de Balkan omvat. Deze worden als dialecten van het Roemeens beschouwd. Ongeveer 25 miljoen mensen hebben het Roemeens als moedertaal. Het Roemeens wordt gebruikt in een aantal organisaties, waaronder de Latijnse Unie.

Dit is een vervolg op de crusus Roemeens Beginners 1 die in januari is gestart.

De kennis van beginnerscursus consolideren, met nadruk op conversatie. Het in de praktijk brengen van de grammaticaregels geleerd bij beginnerscursus.

Dinsdag 5 mei 2020
9 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 140,00
Mw. M. (Mira) Feticu
Boek: Noroc! Roemeens voor Beginners leerboek + Audio-CD door Elisabeth van der Lnden (klik hier voor meer informatie)
18:30 - 20:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)

Elke les een verhaal over Roemenië, over de geschiedenis (van Daciërs tot wereldburgers), geografie (Oost-Europa of Balkan?), politiek (communisten of social-democraten?), literatuur (1 dichter des vaderlands), seizoenen (harde winters, hete zomers), verdeeld per provincies (hoeveel?).

Dinsdag 5 mei 2020
9 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 140,00
Mw. M. (Mira) Feticu
Boek: Roemeens op reis (klik hier voor meer informatie)
20:15 - 21:45
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)

Roemeens leren

Bij Volksuniversiteit Amsterdam kun je Roemeens leren door de cursus Roemeense taal en literatuur voor beginners te volgen. Bij Volksuniversiteit Amsterdam leer je Roemeens in groepsverband. Tijdens de cursus Roemeens komen onder andere lees- en schrijfvaardigheid, uitspraak, woordenschat en cultuur aan bod. Leer Roemeens.

Een andere taal leren

Volksuniversiteit Amsterdam helpt de beginner en de gevorderde op weg met betaalbare ochtend- en avondtaalcursussen in elk gewenst studietempo en voor elk doel, onder begeleiding van ervaren docenten. Je kunt kiezen uit maar liefst 19 talen: Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Hongaars, Grieks, Ivriet, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Perzisch-Farsi, Latijn, Nederlands aan anderstaligen (Nt2), Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Swahili, Turks en Zweeds. Ervaar hoe prettig en leerzaam het is om in een groep een taal te leren. Heb je specifieke leerwensen? Laat het ons weten, dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.