Cursus Spaans Beginners 3 (A1.2-A1.3)

Beginniveau A1.2 - Eindniveau A1.3  Europees Referentiekader (ERK).

¿Cómo dices? ¿Puedes repetirlo por favor? Na dit derde en laatste blok van Spaans A1* hoef je dat nauwelijks meer te vragen. Je kennis van het Spaans is voldoende om je te redden in eenvoudige situaties. Je leert o.a. te bestellen in restaurants en bars, over je buurt te praten en te vertellen wat er gebeurd is of wat je gedaan hebt. De cursus heeft een prettig tempo. Reken op een à twee uur huiswerk per week.

• Boeken: Aula Internacional 1 - nueva edición (hoofdstuk 7-9), cursusboek + speciale bijlage voor Nederlandstaligen (110 blz. met daarin o.a. woordenlijsten, transcripties, antwoorden en vertalingen van de instructies), ISBN 9789463250009,  Difusión/Talenland, € 33,-. Koop je boek hier.

• Dit is een vervolg op de cursus Spaans Beginners (A1.1-A1.2) van afgelopen cursusjaar, maar de cursus is ook geschikt voor mensen die elders zo’n 30-35 uur Spaanse les hebben gehad.

• Wil je meer informatie of advies over je niveau? Doe een gratis online DIALANG toets om je niveau in te schatten. Stuur bij twijfel een mail naar het secretariaat, dan neemt de docent contact met je op.

• In januari zal het eerste blok van Spaans A2 aangeboden worden als vervolg op deze cursus.

*Spaans A1 bestaat uit drie blokken. Aan het einde bereik je niveau A1 van het Europees referentiekader, dat als volgt omschreven wordt:
Basisgebruiker A1 (doorbraak):  Kan vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen gericht op de bevrediging van concrete behoeften begrijpen en gebruiken. Kan zichzelf aan anderen voorstellen en kan vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens zoals waar hij/zij woont, mensen die hij/zij kent en dingen die hij/zij bezit. Kan op een simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om te helpen.

Donderdag 17 september 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M.I. (Inma) Benavent Vicedo
Boek: Aula Internacional 1 - nueva edición, cursusboek + bijlage (klik hier voor meer informatie)

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
M.I. (Inma) Benavent Vicedo
Het leren van een taal houdt meer in dan het verstaan of kunnen spreken, lezen of schrijven ervan. Door een vreemde taal te leren krijg je namelijk ook de mogelijkheid om andere mensen, landen en culturen te leren kennen. Kortom, er zal een wereld voor je opengaan, de wereld van het Spaans! Inma Benavent is geboren en getogen in Valencia (Spanje). Zij studeerde Rechten aan de Universiteit van Utrecht. Sinds 2008 geeft zij Spaans aan de Volksuniversiteit Amsterdam. Zij werkt ook als fondswerver voor projecten in Latijns-Amerika.