Cursus Spaans Beginners (A1.1-A1.2)

Beginniveau A1.1 - Eindniveau A1.2  Europees Referentiekader (ERK).

¿Te gusta aprender español? Na dit tweede blok van de beginnerscursus Spaans A1* zul je je al behoorlijk kunnen redden in eenvoudige situaties, bijvoorbeeld in winkels en je zult kunnen praten over zaken als je familie, vrienden, tijdsbesteding en je voorkeuren. De cursus heeft een prettig tempo. Reken op een à twee uur huiswerk per week.

• Dit is een vervolg op de cursus Spaans Beginners (A0-A1.1) die in het najaar gestart is, maar de cursus is ook geschikt voor mensen die elders zo’n 15-20 uur Spaanse les hebben gehad.

• Wil je meer informatie of advies over je niveau? Doe een gratis online DIALANG toets om je niveau in te schatten. Stuur bij twijfel een mail naar het naar het secretariaat, dan neemt de docent contact met je op.

• Boeken: Aula Internacional 1 - nueva edición (hoofdstuk 4-6), cursusboek + bijlage (110 blz. met daarin o.a. woordenlijsten, transcripties, antwoorden en vertalingen van de instructies), ISBN 9789463250009,  Difusión/Talenland, € 29,90. Koop je boek hier.

*Spaans A1 bestaat uit drie blokken. Aan het einde bereik je niveau A1 van het Europees referentiekader, dat als volgt omschreven wordt:
Basisgebruiker A1 (doorbraak):  Kan vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen gericht op de bevrediging van concrete behoeften begrijpen en gebruiken. Kan zichzelf aan anderen voorstellen en kan vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens zoals waar hij/zij woont, mensen die hij/zij kent en dingen die hij/zij bezit. Kan op een simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om te helpen.

Maandag 20 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M. (María) García Alegre
Boek: Aula Internacional 1 - nueva edición, cursusboek + bijlage (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
M. (María) García Alegre
Wat is er nodig om Spaans te leren? Het recept is niet altijd hetzelfde, maar de ingrediënten wel: enthousiasme, veel oefening, een beetje geduld, tijd en inzet. Wat zou een docent toe moeten voegen om het gerecht nog smakelijker te maken? Een speelse samenwerking met de cursisten om de taal en cultuur te ontdekken. Mar García komt uit Alicante (Spanje), maar heeft een aantal jaren in andere landen gewoond, gestudeerd en gewerkt. Zij deed de opleiding Tolk Vertaler aan de Universiteit van Alicante, maar het talenonderwijs was en is toch haar echte roeping. Ze geeft Spaanse les in Haarlem en Heemskerk sinds 2016. Ze is getrouwd en heeft twee kleine kinderen.