Cursus Spaans Beginners (A1.2-A1.3)

Beginniveau A1.2 - Eindniveau A1.3  Europees Referentiekader (ERK).

¿Cómo dices? ¿Puedes repetirlo por favor? Na dit derde een laatste blok van Spaans A1* hoef je dat nauwelijks meer te vragen. Je kennis van het Spaans is voldoende om je te redden in eenvoudige situaties. Je leert o.a. te bestellen in restaurants en bars, over je buurt te praten en te vertellen wat er gebeurd is of wat je gedaan hebt. De cursus heeft een prettig tempo. Reken op een à twee uur huiswerk per week.

• Methode: Aula Internacional 1 - nueva edición (hoofdstuk 7-9), cursusboek + bijlage (110 blz. met daarin o.a. woordenlijsten, transcripties, antwoorden en vertalingen van de instructies), ISBN 9789463250009,  Difusión/Talenland, € 29,90. Koop je boek hier.

• Dit is een vervolg op de cursus Spaans Beginners Intensief (A0-A1.2) die in september gestart is, maar de cursus is ook geschikt voor mensen die elders zo’n 30-35 uur Spaanse les hebben gehad.

• Wil je meer informatie of advies over je niveau? Doe een gratis online DIALANG toets om je niveau in te schatten. Stuur bij twijfel een mail naar het secretariaat, dan neemt de docent contact met je op.

*Spaans A1 bestaat uit drie blokken. Aan het einde bereik je niveau A1 van het Europees referentiekader, dat als volgt omschreven wordt:
Basisgebruiker A1 (doorbraak):  Kan vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen gericht op de bevrediging van concrete behoeften begrijpen en gebruiken. Kan zichzelf aan anderen voorstellen en kan vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens zoals waar hij/zij woont, mensen die hij/zij kent en dingen die hij/zij bezit. Kan op een simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om te helpen.

Donderdag 23 januari 2020
9 lessen van 2 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs A. (Anita) de Valk
Boek: Aula Internacional 1 - nueva edición, cursusboek + bijlage (klik hier voor meer informatie)
Locatie: OBA, Javaplein 2 (klik hier voor de adresgegevens)
drs A. (Anita) de Valk
Anita de Valk studeerde Spaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is eerstegraads bevoegd docente Spaans. Tijdens de doctoraalfase van de studie ging haar belangstelling vooral uit naar taalverwerving. Een van de bijvakken was Onderwijspsychologie met als onderwerp van studie de werking van het geheugen bij woordenschatverwerving in de moderne vreemde talen. Zij is medeauteur van de Basisgrammatica Spaans met oefeningenboek van uitgeverij Coutinho. Al tijdens de studie begon zij cursussen Spaans te verzorgen en is dat altijd met veel enthousiasme blijven doen, op niveau A1 tot en met B2, aan instituten uiteenlopend van buurthuizen, de UvA, Nijenrode tot een MEAO, maar toch het liefst bij de Volksuniversiteit waar de cursisten vooral voor hun plezier komen, gemotiveerd zijn om te leren en veel belangstelling tonen voor de cultuur van de Spaanstalige wereld. Ze inspireren elkaar met hun inbreng die even gevarieerd is als hun achtergronden, leeftijden en kennis. Mede hierdoor is er altijd een plezierige en geanimeerde sfeer in de lessen.