Cursus Spaans Gevorderd (A2.3-A2.4)

Beginniveau A2.3 - Eindniveau A2.4  Europees Referentiekader (ERK).

Na dit vierde en laatste blok van Spaans A2* beschik je over een stevige basis in het Spaans. Je wordt uitgedaagd om veel te spreken en nieuwe taalconstructies, woorden en uitdrukkingen te leren die je nodig hebt om te spreken over onderwerpen als de geschiedenis, reizen, onze manier van leven vroeger en nu en wat je daar van vinden. De cursus heeft een pittig tempo. Reken op zo’n twee uur huiswerk per week.

• Dit is een vervolg op de cursus Spaans 6 van het afgelopen cursusjaar, maar de cursus is ook geschikt voor mensen die elders zo’n 90-100 uur Spaanse les hebben gehad.

• Wil je meer informatie of advies over je niveau? Doe een gratis online DIALANG toets om je niveau in te schatten.

• Boeken: Aula Internacional 2 nueva edición (hoofdstuk 8-10), cursusboek + bijlage van 123 blz. met daarin o.a. woordenlijsten, transcripties, antwoorden en vertalingen van de instructies, ISBN 9789463250016, Difusión/Talenland, € 29,90. Koop je boek hier.

• In januari zal het eerste blok van de cursus Spaans Gevorderd B1 aangeboden worden als vervolg op deze cursus.

*Spaans A2 bestaat uit vier blokken. Aan het einde bereik je niveau A2 van het Europees referentiekader, dat als volgt omschreven wordt.
Basisgebruiker A2 (Tussenstap): Kan zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Kan communiceren in simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van de eigen achtergrond, de onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven.

Dinsdag 17 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs A. (Anita) de Valk
Boek: Aula Internacional 2 nueva edición, cursusboek + bijlage (klik hier voor meer informatie)
Locatie: OBA, Javaplein 2 (klik hier voor de adresgegevens)
drs A. (Anita) de Valk
Anita de Valk (Bergen op Zoom 1956, gehuwd, 3 kinderen) studeerde Spaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is eerstegraads bevoegd docente Spaans. Tijdens de doctoraalfase van de studie ging haar belangstelling vooral uit naar taalverwerving. Een van de bijvakken was Onderwijspsychologie met als onderwerp van studie de werking van het geheugen bij woordenschatverwerving in de moderne vreemde talen. Zij is medeauteur van de Basisgrammatica Spaans met oefeningenboek van uitgeverij Coutinho. Al tijdens de studie begon zij cursussen Spaans te verzorgen en is dat altijd met veel enthousiasme blijven doen, op niveau A1 tot en met B2, aan instituten uiteenlopend van buurthuizen, de UvA, Nijenrode tot een MEAO, maar toch het liefst bij de Volksuniversiteit waar de cursisten vooral voor hun plezier komen, gemotiveerd zijn om te leren en veel belangstelling tonen voor de cultuur van de Spaanstalige wereld. Ze inspireren elkaar met hun inbreng die even gevarieerd is als hun achtergronden, leeftijden en kennis. Mede hierdoor is er altijd een plezierige en geanimeerde sfeer in de lessen.