Cursus Spaans gevorderden 3 en Conversatie (B1.2- B1.3)

Beginniveau B1.2 - Eindniveau B1.3 Europees Referentiekader (ERK).

¿Cómo conseguir lo que quieres? In dit derde blok van Spaans B1* besteden we aandacht aan hoe mensen elkaar proberen te overreden om iets te doen of laten, of om ergens iets van te vinden. Daarbij kan het over van alles gaan, variërend van gewone dagelijkse zaken tot grote maatschappelijke kwesties. We doen dat o.a. met aanbevelingen, adviezen, opdrachten en eisen. Een taalstructuur als de gebiedende wijs komt daarbij goed van pas maar ook de aanvoegende wijs waar je nu kennis mee gaat maken. De cursus heeft een prettig tempo. Reken op één à twee uur huiswerk per week.

• Dit is het vervolg op de cursus Spaans B1.2 die in september gestart is, maar de cursus is ook geschikt voor de mensen die elders zo’n 140 à 150 uur Spaanse les heeft gehad en al een eindje op weg zijn in niveau B1.

• Wil je meer informatie of advies over je niveau? Doe een gratis online DIALANG toets om je niveau in te schatten. Stuur bij twijfel een mail naar het secretariaat, dan neemt de docent contact met je op.

• Boek: Aula Internacional 3, nueva edición (unidades 5-6), libro del alumno + CD MP3, ISBN  9788415640110, Difusión/Talenland € 28,- (of, naar keuze, de Premium versie van dit boek, die recht geeft op een jaar toegang tot de digitale leeromgeving Campus Difusión, ISBN 9788417249533, € 38,-)

*Spaans B1 bestaat uit 6 blokken. Aan het einde bereik je niveau B1 van het Europees referentiekader, dat als volgt omschreven wordt: Onafhankelijk gebruiker B1 (drempel): Kan de belangrijkste punten begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op het werk, op school en in de vrije tijd. Kan zich redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar de betreffende taal wordt gesproken. Kan een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn. Kan een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities en kan kort redenen en verklaringen geven voor meningen en plannen.

Dinsdag 19 januari 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 09:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs A. (Anita) de Valk
Boek: Aula internacional 3 nueva edición Difusión/Talenland (klik hier voor meer informatie)

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Locatie: Theater De Omval, Diemen (klik hier voor de adresgegevens)
drs A. (Anita) de Valk
Anita de Valk studeerde Spaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is eerstegraads bevoegd docente Spaans. Tijdens de doctoraalfase van de studie ging haar belangstelling vooral uit naar taalverwerving. Een van de bijvakken was Onderwijspsychologie met als onderwerp van studie de werking van het geheugen bij woordenschatverwerving in de moderne vreemde talen. Zij is medeauteur van de Basisgrammatica Spaans met oefeningenboek van uitgeverij Coutinho. Al tijdens de studie begon zij cursussen Spaans te verzorgen en is dat altijd met veel enthousiasme blijven doen, op niveau A1 tot en met B2, aan instituten uiteenlopend van buurthuizen, de UvA, Nijenrode tot een MEAO, maar toch het liefst bij de Volksuniversiteit waar de cursisten vooral voor hun plezier komen, gemotiveerd zijn om te leren en veel belangstelling tonen voor de cultuur van de Spaanstalige wereld. Ze inspireren elkaar met hun inbreng die even gevarieerd is als hun achtergronden, leeftijden en kennis. Mede hierdoor is er altijd een plezierige en geanimeerde sfeer in de lessen.