Bestellijst

Bestellijst

Cursus Spaans Halfgevorderden 3 (A2.2-A2.3)

Cursuscode: 2811

Beginniveau A2.2 - Eindniveau A2.3 Europees Referentiekader (ERK). 

¿
Quieres saber más del mundo hispano? 
In dit derde blok van Spaans A2* maak je er uitgebreider kennis mee en bouw je verder aan een stevige basis in het Spaans. Je wordt uitgedaagd om veel te spreken en leert meer alledaagse uitdrukkingen, woorden, taalconstructies en omgangsvormen die je nodig hebt om bijvoorbeeld te spreken over onderwerpen zoals reizen en gezondheid. Je zult veel praten over wat je kort of wat langer geleden gedaan hebt, maar ook over je huidige leven en ideeën voor de toekomst. De cursus heeft een prettig tempo. Reken op één à twee uur huiswerk per week. 

• Boeken: 
Aula Internacional 2 nueva edición(hoofdstuk 6-8), cursusboek + speciale bijlage voor Nederlandstaligen (123 blz. met daarin o.a. woordenlijsten, transcripties, antwoorden en vertalingen van de instructies), ISBN 9789463250016, Difusión/Talenland, € 33,00. Koop je boek hier. 

• Dit is een vervolg op de cursus 
Spaans Halfgevorderden 2 (A2.1-A2.2) van afgelopen cursusjaar, maar de cursus is ook geschikt voor mensen die elders zo’n 80-90 uur Spaanse les hebben gehad. 

• Wil je meer informatie of advies over je niveau? Doe een gratis online
DIALANG toets om je niveau in te schatten. 

• In januari zal de cursus Spaans A2.4 aangeboden worden als vervolg van deze cursus.
 

*Spaans A2 bestaat uit vier blokken. Aan het einde bereik je niveau A2 van het Europees referentiekader, dat als volgt omschreven wordt:
 
Basisgebruiker A2 (tussenstap): Kan zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Kan communiceren in simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van de eigen achtergrond, de onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven.

Woensdag 15 september 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 252,00
Mw. drs A. (Anita) de Valk
Boek: Aula Internacional 2 nueva edición, cursusboek + bijlage (klik hier voor meer informatie)

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.


De boeken zijn niet inbegrepen in de cursusprijs; u dient de boeken zelf aan te schaffen. De prijzen van de boeken zijn onder voorbehoud. 

9:30 - 11:00
Locatie: Theater De Omval, Diemen (klik hier voor de adresgegevens)
drs A. (Anita) de Valk
Anita de Valk studeerde Spaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is eerstegraads bevoegd docente Spaans. Tijdens de doctoraalfase van de studie ging haar belangstelling vooral uit naar taalverwerving. Een van de bijvakken was Onderwijspsychologie met als onderwerp van studie de werking van het geheugen bij woordenschatverwerving in de moderne vreemde talen. Zij is medeauteur van de Basisgrammatica Spaans met oefeningenboek van uitgeverij Coutinho. Al tijdens de studie begon zij cursussen Spaans te verzorgen en is dat altijd met veel enthousiasme blijven doen, op niveau A1 tot en met B2, aan instituten uiteenlopend van buurthuizen, de UvA, Nijenrode tot een MEAO, maar toch het liefst bij de Volksuniversiteit waar de cursisten vooral voor hun plezier komen, gemotiveerd zijn om te leren en veel belangstelling tonen voor de cultuur van de Spaanstalige wereld. Ze inspireren elkaar met hun inbreng die even gevarieerd is als hun achtergronden, leeftijden en kennis. Mede hierdoor is er altijd een plezierige en geanimeerde sfeer in de lessen.