Cursus Spaans Vergevorderd (A2-B1.1)

Beginniveau A2 - Eindniveau B1.1 Europees Referentiekader (ERK)

¡Volvemos a empezar! In dit eerste blok van Spaans B1* zul je veel praten over omstandigheden, gebruiken en gebeurtenissen uit het verleden maar ook over je huidige leven en ideeën voor de toekomst. Onderwerpen die aan bod komen variëren van de toekomst van de wereld tot gewoontes en sociale omgangsvormen in Spanje. We blijven veel aandacht besteden aan het gebruik van de verschillende verleden tijden. De cursus heeft een pittig tempo. Reken op één à twee uur huiswerk per week. Aan het eind van de cursus ben je al een eindje op weg naar niveau B1 van het Europees Referentiekader (ERK)

• Dit is het vervolg op de cursus Spaans Gevorderd (A2.3-A2.4) die in september gestart is, maar de cursus is ook geschikt voor mensen die elders zo’n 100 uur Spaanse les hebben gehad.

• Wil je meer informatie of advies over je niveau? Doe een gratis online DIALANG toets om je niveau in te schatten. Stuur bij twijfel een mail naar het secretariaat, dan neemt de docent contact met je op.

• Boek: Aula Internacional 3, nueva edición (unidades 1-3), libro del alumno + CD MP3, ISBN  9788415640110, Difusión/Talenland € 26,- (of, naar keuze de Premium versie van dit boek, ISBN 9788417249533 € 34,- die recht geeft op een jaar toegang tot de digitale leeromgeving Campus Difusión.)

*Spaans B2 bestaat uit 6 blokken. Aan het einde bereik je niveau A2 van het Europees referentiekader, dat als volgt omschreven wordt:
Onafhankelijk gebruiker B1 (drempel): Kan de belangrijkste punten begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op het werk, op school en in de vrije tijd. Kan zich redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar de betreffende taal wordt gesproken. Kan een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn. Kan een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities en kan kort redenen en verklaringen geven voor meningen en plannen.

Dinsdag 21 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs A. (Anita) de Valk
Boeken: Aula internacional 3 nueva edición Difusión/Talenland, Premium versie naar keuze (klik hier voor meer informatie)
Locatie: OBA, Javaplein 2 (klik hier voor de adresgegevens)
drs A. (Anita) de Valk
Anita de Valk studeerde Spaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is eerstegraads bevoegd docente Spaans. Tijdens de doctoraalfase van de studie ging haar belangstelling vooral uit naar taalverwerving. Een van de bijvakken was Onderwijspsychologie met als onderwerp van studie de werking van het geheugen bij woordenschatverwerving in de moderne vreemde talen. Zij is medeauteur van de Basisgrammatica Spaans met oefeningenboek van uitgeverij Coutinho. Al tijdens de studie begon zij cursussen Spaans te verzorgen en is dat altijd met veel enthousiasme blijven doen, op niveau A1 tot en met B2, aan instituten uiteenlopend van buurthuizen, de UvA, Nijenrode tot een MEAO, maar toch het liefst bij de Volksuniversiteit waar de cursisten vooral voor hun plezier komen, gemotiveerd zijn om te leren en veel belangstelling tonen voor de cultuur van de Spaanstalige wereld. Ze inspireren elkaar met hun inbreng die even gevarieerd is als hun achtergronden, leeftijden en kennis. Mede hierdoor is er altijd een plezierige en geanimeerde sfeer in de lessen.