Online Cursus Spaans Beginners 2 (A1.1-A1.2)

Beginniveau A1.1 - Eindniveau A1.2  Europees Referentiekader (ERK).

¿Te gusta aprender español? Na dit tweede blok van de beginnerscursus Spaans A1* zul je je al behoorlijk kunnen redden in eenvoudige situaties, bijvoorbeeld in winkels en je zult kunnen praten over zaken als je familie, vrienden, tijdsbesteding en je voorkeuren. De cursus heeft een prettig tempo. Reken op één à twee uur huiswerk per week.

• Boeken: Aula Internacional 1 - nueva edición (hoofdstuk 4-6), cursusboek + speciale bijlage voor Nederlandstaligen (110 blz. met daarin o.a. woordenlijsten, transcripties, antwoorden en vertalingen van de instructies), ISBN 9789463250009,  Difusión/Talenland, € 33,-. Koop je boek hier.

• Dit is een vervolg op de cursus Spaans A1.1 die in september gestart is, maar de cursus is ook geschikt voor mensen die elders zo'n 15-20 uur Spaanse les hebben gehad.

• Wil je meer informatie of advies over je niveau? Doe een gratis online DIALANG toets om je niveau in te schatten. Stuur bij twijfel een mail naar het naar het secretariaat, dan neemt de docent contact met je op.

*Spaans A1 bestaat uit drie blokken. Aan het einde bereik je niveau A1 van het Europees referentiekader, dat als volgt omschreven wordt:
Basisgebruiker A1 (doorbraak):  Kan vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen gericht op de bevrediging van concrete behoeften begrijpen en gebruiken. Kan zichzelf aan anderen voorstellen en kan vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens zoals waar hij/zij woont, mensen die hij/zij kent en dingen die hij/zij bezit. Kan op een simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om te helpen.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Dinsdag 19 januari 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs A. (Anita) de Valk
Boek: Aula Internacional 1 - nueva edición, cursusboek + bijlage (klik hier voor meer informatie)

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

drs A. (Anita) de Valk
Anita de Valk studeerde Spaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is eerstegraads bevoegd docente Spaans. Tijdens de doctoraalfase van de studie ging haar belangstelling vooral uit naar taalverwerving. Een van de bijvakken was Onderwijspsychologie met als onderwerp van studie de werking van het geheugen bij woordenschatverwerving in de moderne vreemde talen. Zij is medeauteur van de Basisgrammatica Spaans met oefeningenboek van uitgeverij Coutinho. Al tijdens de studie begon zij cursussen Spaans te verzorgen en is dat altijd met veel enthousiasme blijven doen, op niveau A1 tot en met B2, aan instituten uiteenlopend van buurthuizen, de UvA, Nijenrode tot een MEAO, maar toch het liefst bij de Volksuniversiteit waar de cursisten vooral voor hun plezier komen, gemotiveerd zijn om te leren en veel belangstelling tonen voor de cultuur van de Spaanstalige wereld. Ze inspireren elkaar met hun inbreng die even gevarieerd is als hun achtergronden, leeftijden en kennis. Mede hierdoor is er altijd een plezierige en geanimeerde sfeer in de lessen.