Online Cursus Spaans Halfgevorderden 1 (A1-A2.1)

Beginniveau A1 - Eindniveau A2.1  Europees Referentiekader (ERK).

¿Seguimos? ¡Sí, claro! Je kunt je al redden in alledaagse situaties maar in dit eerste blok van Spaans A2* leer je nog beter spreken over zaken die met je directe belevingswereld te maken hebben, zoals je huis en je sociale leven. Je leert ook vertellen over gebeurtenissen uit het verleden. De cursus heeft een prettig tempo; reken op zo’n twee uur huiswerk per week.

• Dit is een vervolg op de cursus Spaans Beginners 3 (A1.2-A1.3), maar de cursus is ook geschikt voor mensen die elders zo’n 50 uur Spaanse les hebben gehad.

• Wil je meer informatie of advies over je niveau? Doe een gratis online DIALANG toets om je niveau in te schatten. Stuur bij twijfel een mail naar het naar het secretariaat, dan neemt de docent contact met je op.

• In januari zal het tweede blok van Spaans A2 aangeboden worden als vervolg op deze cursus.

• Boek: Aula Internacional 2 - nueva edición (hoofdstuk 1-3), cursusboek +  bijlage (123 blz. met daarin o.a. woordenlijsten, transcripties, antwoorden en vertalingen van de instructies), ISBN 9789463250016, Difusión/Talenland, € 33,-. Koop je boek hier.

*Spaans A2 bestaat uit vier blokken. Aan het einde bereik je niveau A2 van het Europees referentiekader, dat als volgt omschreven wordt:
Basisgebruiker A2 (tussenstap): Kan zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Kan communiceren in simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van de eigen achtergrond, de onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Maandag 5 oktober 2020
10 lessen van 1 uur en 45 min aanvangstijd 19:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M. (María) García Alegre
Boek: Aula Internacional 2 nueva edición, cursusboek + bijlage (klik hier voor meer informatie)

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

M. (María) García Alegre
Wat is er nodig om Spaans te leren? Het recept is niet altijd hetzelfde, maar de ingrediënten wel: enthousiasme, veel oefening, een beetje geduld, tijd en inzet. Wat zou een docent toe moeten voegen om het gerecht nog smakelijker te maken? Een speelse samenwerking met de cursisten om de taal en cultuur te ontdekken. Mar García komt uit Alicante (Spanje), maar heeft een aantal jaren in andere landen gewoond, gestudeerd en gewerkt. Zij deed de opleiding Tolk Vertaler aan de Universiteit van Alicante, maar het talenonderwijs was en is toch haar echte roeping. Ze geeft Spaanse les in Haarlem en Heemskerk sinds 2016. Ze is getrouwd en heeft twee kleine kinderen.