Your cart

Your cart

Vacature algemeen bestuurslid

Onze organisatie
De Volksuniversiteit Amsterdam is een cursuscentrum voor volwassenen in Amsterdam en de oudste volksuniversiteit van Nederland. Het aanbod bestaat uit cursussen, workshops, lezingen, rondleidingen en excursies op het gebied van taal, creativiteit, kunst en cultuur. Niet-Nederlandstaligen bieden wij cursussen Nederlands als tweede taal (NT2). 

Een klein team van professionele en betrokken medewerkers (6,5 fte) en 300 docenten zorgen ervoor dat jaarlijks meer dan 5.000 cursisten hun kennis verrijken en vaardigheden ontwikkelen door samen te leren.  Sinds 2016 is de Volksuniversiteit Amsterdam een strategische samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aangegaan. Je vindt ons bijvoorbeeld in de Centrale OBA op de Oosterdokskade en in de OBA-locaties op het Javaplein en het Roelof Hartplein. Daarnaast geven wij cursussen op onze eigen locatie op het Bos en Lommerplein en in de avonduren in het Metis Montessori Lyceum op de Mauritskade. Nu zijn wij op zoek naar een nieuw algemeen bestuurslid.  

Algemeen bestuurslid Volksuniversiteit Amsterdam (v/m)
met ingang van 1 april 2019.

Jouw rol
We zoeken versterking van het bestuur van de Volksuniversiteit. Het bestuur heeft leden met een commerciële, maatschappelijke en juridische achtergrond en bestaat nu uit een voorzitter, penningmeester en twee algemene bestuursleden. We komen graag in gesprek met geïnteresseerden, die hun schouders willen zetten onder de verdere ontwikkeling en versterking van de Volksuniversiteit Amsterdam. Een succesvol algemeen bestuurslid brengt relevante kennis, ervaring en een actueel Amsterdams netwerk. Daarnaast heeft het algemeen bestuurslid een rol in het bepalen van de strategie en het beleid van de Volksuniversiteit Amsterdam. 

Wat jij kunt bieden
• academisch werk- en denkniveau;
• sterke affiniteit met volwassenenonderwijs;
• maatschappelijk betrokken en ondernemend; 
• met plezier op beleids- en visieniveau bijdragen aan de ontwikkeling van een organisatie en een werkveld dat sterk in beweging is;
• ervaring / affiniteit met bestuurswerk;
• ervaring met veranderingsprocessen.

Wat wij kunnen bieden
Een actief en collegiaal bestuur dat een bijdrage levert aan het maatschappelijk en cultureel aanbod van Amsterdam. Tegenover het vervullen van een functie in het bestuur van Volksuniversiteit Amsterdam staat geen geldelijke vergoeding.

Geïnteresseerd?
Mail dan een korte reactie en je CV naar r.koole@vua-ams.nl t.a.v. Laila Abid, voorzitter bestuur Stichting Volksuniversiteit Amsterdam.