Bestellijst

Bestellijst

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik inschrijven?
  Inschrijven kan via deze website.
 • Hoe kan ik betalen?
  Je kunt het bedrag betalen met iDeal of overmaken op ING banknummer NL34 INGB 0000 0349 10, ten name van Volksuniversiteit Amsterdam onder vermelding van je naam en het cursusnummer.
 • Wat als de cursus van mijn keuze vol is?
  Wanneer je je inschrijft voor een cursus die volgeboekt is, krijg je hiervan een melding op de website. Het is mogelijk je op een wachtlijst te plaatsen, zonder te betalen. Komt er een plaats vrij of organiseren wij een extra groep, dan nemen wij contact met je op.
  Als je al betaald hebt en de cursus blijkt toch vol te zijn dan storten wij het geld terug.
 • Wanneer starten de volgende taalcursussen?
  Regelmatig starten nieuwe taalcursussen. Elke les van de reguliere cursussen duurt anderhalf uur en vindt één keer per week plaats. Naast de reguliere cursussen biedt Volksuniversiteit ook regelmatig intensieve cursussen aan en Conversatiecursussen. Raadpleeg het programma voor meer informatie.
 • Ik zou graag mijn Arabisch, Duits, Turks, Zweeds, etc. weer oppakken, maar kan mijn niveau niet inschatten.
  Voor alle taalcursussen die starten in september of januari organiseren wij een Online cursusmarkt. Je kunt dan een online informatiebijeenkomst volgen en je vragen stellen aan de betreffende docent. Bij de meeste talen staat duidelijk het begin- en eindniveau vermeld van het Europees Referentie Kader. Kom je er niet uit of twijfel je aan je taalniveau, stuur een e-mail met vermelding van je naam en telefoonnummer naar secretariaat@vua-ams.nl. Een van onze docenten zal dan binnenkort telefonisch contact met je opnemen.
 • Kan ik rechtstreeks een vraag aan een docent stellen?
  Stel je vraag per e-mail aan ons en wij zorgen ervoor dat deze bij de juiste docent terecht komt. Stuur je vraag naar secretariaat@vua-ams.nl.
  Wij geven geen telefoonnummers of e-mailadressen van docenten aan derden door.
 • Wanneer komt het nieuwe programma online?
  Half juli verschijnen de najaarscursussen, met cursussen die starten in de periode van september-december.
  In december verschijnt het programma Winter en Voorjaar, met cursussen die starten in de periode januari-juni.
  Begin mei verschijnt het Zomerprogramma met activiteiten in de maanden juli en augustus. Dit is echter maar een richtlijn, wij programmeren het hele jaar door. Hou onze website regelmatig in de gaten voor updates, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.
 • De cursus van mijn keuze is al begonnen, kan ik nog meedoen?
  Voor taalcursussen van 12 weken geldt dat je twee lessen mag missen en vanaf de derde les nog mee kunt doen.
  Bij de meeste andere cursussen geldt dat je niet meer kunt inschrijven nadat de cursus is begonnen.
  Er wordt geen reductie op de cursusprijs gegeven vanwege gemiste lessen.
 • Ik heb een verkeerde reservering via de website gemaakt. Hoe kan ik dat wijzigen?
  Informeer het secretariaat hierover per e-mail via secretariaat@vua-ams.nl.  Zo kun je laten weten wat er fout is gegaan en de secretariaatsmedewerker kan dit dan voor je veranderen.
 • Is de cursusprijs van een taalcursus inclusief boeken?
  Nee, de boeken die nodig zijn voor de cursus dien je zelf aan te schaffen via een boekhandel. Alle boeken staan vermeld bij de betreffende cursus. Kijk hier voor info over boekhandels.
 • Moet ik rekening houden met Corona-regels bij cursussen op locatie? Vanaf 25 februari 2022 hoef je geen mondkapje meer te dragen en hoef je geen 1,5 m afstand meer te houden. Geadviseerd wordt de basisregels wel in acht te nemen: was vaak je handen, blijf thuis bij klachten en laat je testen, zorg voor voldoende frisse lucht. 
 • Heb je op de website geen antwoord kunnen vinden op je vraag?

  Stel je vraag dan aan secretariaat@vua-ams.nl. Wij zorgen ervoor dat je op werkdagen binnen 24 uur antwoord hebt.