Wie wij zijn

Leer méér 

Sta je met je mond vol tanden bij de Franse bakker? Wil je kennismaken met de ideeën van grote denkers uit het verleden? Of is het bouwen van je eigen website blijven steken in een droom? Dan helpt Volksuniversiteit Amsterdam je graag op weg. Met cursussen, rondleidingen, workshops en lezingen bieden we de mogelijkheid je kennis te verrijken. De kernvraag is daarbij: Wat wil jij leren online of op locatie?

Vroeger en nu

Stichting Volksuniversiteit Amsterdam werd opgericht in 1913. De oprichters hadden een idealistisch doel: de maatschappelijke achterstand van de arbeidersklasse ten opzichte van de elite verkleinen. Deze tijd vraagt uiteraard een andere koers. Al meer dan honderd jaar versterkt Volksuniversiteit Amsterdam de kennis en kunde van leergierige bewoners van Amsterdam en omstreken door het inzetten van ervaren en inspirerende docenten. De drempel blijft laag: iedereen van 18 jaar en ouder is welkom.

Met elkaar

Samen leren, kennis met elkaar delen en elkaar enthousiasmeren zijn de pijlers van Volksuniversiteit Amsterdam. Omdat we voor iedereen bereikbaar willen zijn, bieden we cursussen aan op diverse locaties in de stad zoals OBA Oosterdokskade en OBA Javaplein, het Metis Montessori Lyceum, de Batjanzaal en de Omval in Diemen. De deuren staan open voor alle Amsterdammers en voor iedereen die zichzelf óf de wereld om zich heen wil verkennen. Vanaf 2020 bieden wij ook online cursussen in onze virtuele klaslokalen via Zoom.

Wat wil jij leren online of op locatie?

Kom je talen bijspijkeren, verdiep je in jezelf, de filosofie of de fotografie of wandel mee in Amsterdam. Volksuniversiteit Amsterdam is van vele markten thuis. Blader, swipe of click gerust eens door onze website en zie wat wij voor je kunnen betekenen. Met Volksuniversiteit Amsterdam kom je verder.

Wie is wie?

Rens Koole, directeur-bestuurder
Lalita Bissessur, financieel administrateur
Emilia Simion, marketing & sales manager
Krista van Twillert, hoofd planning en organisatie
Annelies van Urk, medewerker planning en organisatie
Michelle Brugman, administratief medewerker
René van Heel, Ilse Kulderij en Tom van der Beek, conciërges