Bestellijst

Bestellijst

Politiek en samenleving

De politiek doorgronden en zo meer inzicht krijgen in actuele onderwerpen? Dan is een cursus Politiek en Samenleving bij Volksuniversiteit Amsterdam precies wat je zoekt! Verdiep je in de pluriforme samenleving, Europese politiek, democratie en meer. 
De cursussen en lezingen zijn geschikt voor iedereen met interesse in politiek en samenleving. Onze docenten zorgen dat elk onderwerp echt gaat leven en gaan graag de diepte met je in. Kies een online lezing of cursus, of kies een cursus op locatie. Ontdek het aanbod van dit seizoen en doe mee!

20% korting op ons online aanbod.

 

In deze cursus willen we aandacht schenken aan de ingewikkelde kluwen van aspecten van onderontwikkeling: de historische achtergronden zoals kolonisatie en slavernij; de sociale aspecten zoals bevolkingsgroei, etnische tegenstellingen; politieke aspecten zoals dictatuur, wanbestuur, instabiliteit en corruptie; economische aspecten zoals verborgen werkloosheid, agrarische en industriële onmogelijkheden; en de fysisch geografische factoren zoals klimaat en bodem.

Woensdag 21 september 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
9 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 256,00
Dhr. C. (Kees) Boerhout
10:00 - 12:00
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
24
okt

In 1991 wordt de Oekraïne onafhankelijk en ondersteund door de EU, tot onvrede van Rusland. De ligging tussen invloedssferen leidt tot interne gespletenheid, instabiliteit en onveilige grenzen. Het mondt uit in de Russische invasie op haar grondgebied. Eerst beperkt, daarna in volle omvang. De gevolgen van deze oorlog rollen over elkaar heen.

Wie zijn hier de hoofdrolspelers en waar staan zij voor? Hoe reageert de EU en de wereld op deze mondiale dreiging? Hoe verloopt de militaire campagne en draaien we deze om naar een blijvende vrede.

Maandag 24 oktober 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 23,50
Dhr. W.G. (Walter) Pfeil
19:30 - 21:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)

Cursussen, lezingen politiek & samenleving in Amsterdam

Breed aanbod online en offline cursussen

Geïnteresseerd in politiek en samenleving? Verbreed je kennis met een divers en betaalbaar aanbod cursussen, lezingen en workshops over politiek en samenleving in Amsterdam. Je kunt kiezen uit een offline klassikale cursus in een van onze ruime lokalen of een online groepscursus met 20% korting. Onze ervaren docenten verwelkomen je graag bij de cursus, workshop of lezing over politiek en samenleving die het beste bij je past. De cursussen over politiek en samenleving zijn zeer laagdrempelig en geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar, beginners en gevorderden.

Cursussen bij Volksuniversiteit Amsterdam

Volksuniversiteit Amsterdam is al meer dan 100 jaar hét adres voor het volgen van een klassikale cursus op locatie in Amsterdam. Volg je liever een online cursus? Kies dan voor een interactieve online cursus in onze virtuele zalen. Kies uit 25 talen, cursussen Nederlands (NT2) aan anderstaligen, cursussen Cultuur en Maatschappij, cursussen Persoonlijke effectiviteit en allerlei cursussen over Amsterdam en Amsterdammers. Zoek je een betaalbare, inspirerende en leerzame cursus? Kies dan voor een cursus aan Volksuniversiteit Amsterdam!Met Volksuniversiteit Amsterdam kom je verder.